#MyStory - De Deur Leeuwarden
background

familie van der Heide

Terug naar MyStory overzicht

Het verhaal van familie van der Heide

Donderdag 26 maart

Na de ontnuchterende opmerking van de vlotte jeugdjournaalpresentator over zijn vermoeden dat de scholen ook na 6 april nog dicht blijven, werden Bert en ik toch wel een beetje overvallen door lichte wanhoop.

We dachten deze drie weken wel te kunnen overleven met kinderen thuisonderwijs te geven, beide ons werk beetje naar behoren uit te voeren en ook nog blij en enthousiast blijven :-0.

Maar nu dit waarschijnlijk langer gaat duren, redden we het niet met onze overlevingstactiek zoals dat tot nu toe ging.....huiswerk doen op de bank, de een begint om half negen, de ander om half tien maar wel tegelijk pauze willen hebben, hmmm volgens mij krijgt hij dan z'n werk helemaal niet af...

Vraag hier, vraag daar, mama is wel beschikbaar toch? Crisis op het werk heb ik eigenlijk geen tijd voor, bellen op de trap (waar ik Bert ook al bellend tegenkom).

Nee hier wordt het ook vanzelf crisis als we op deze manier doorgaan....dus wat gaan we anders doen?

We verbouwen de woonkamer.

Image

De tafel moet het middelpunt worden waar iedereen aan gaat werken. En zie daar het resultaat! Alledrie netjes aan hun werk, het ziet er keurig uit. En de kids doen ook echt hun best:-) Ook Bert en ik hebben best een hele goede dag kunnen werken.

Maar om een hele dag te vullen (kids zijn soms wel heeeel snel klaar met hun taken...) is nog wel een uitdaging: Naast voetballen, eten, spelletjes doen, grapjes maken, gamen, klagen, nog meer eten, hangen op de bank, nog nog meer eten en het kussengevecht hadden wij met de kinderen bedacht dat de ze ons presentaties gaan geven over verschillende onderwerpen.

Wisten jullie dat als magma uit een vulkaan stroomt het lava heet, maar het in feite hetzelfde is? Het Aralmeer eerst een Aralzee van 450 km lang en 290 km breed was? En het allergrootste ontdekte zwarte gat tot nu toe Sagittarius A* is? Ik niet!
Nu wel :-)
En jullie nu ook...

En wat is er nou leuker dan deze mooie zomerse dag af te sluiten met, eerst lekker hardlopen, kids mee te fietsen/steppen/hardlopen (Lois rent met gemak 6 km mee wow!) en vervolgens ons eerste barbequemomentje van dit jaar. Whoohoo! En dat in maart:-)

Image

Nou mensen, we gaan zien hoe het allemaal gaat lopen de komende periode en hoeveel rimpels we erbij hebben over drie weken. God keert alles ten goede voor degene die Hem gelooft toch?

Image