#MyStory - De Deur Leeuwarden
background

familie Bruinsma

Terug naar MyStory overzicht

Het verhaal van de familie Bruinsma

Met ons gaat alles goed. Ieders leven is wel een beetje veranderd door de Corona-maatregelen, dus ook de onze. Wij maken er samen het beste van samen met de live-line met God en de Live-stream met de kerk. We vertellen graag even waar we allemaal zoal mee bezig zijn.

Peter werkt al bijna 29 jaar gedetacheerd in de telecommunicatie. Tot 2005 was dat bij KPN en daarna kon hij dit werk voortzetten bij aannemer-bedrijven die voor KPN het werk uitvoeren. Dat was eerst bij Volker Wessels-Telecom in Zwolle en sinds 2012 bij Allinq in Harderwijk.

Image

Locatie van Allinq op het bouw en infra park te Harderwijk. Normaal werkt hij 2 dagen thuis en 3 dagen in Harderwijk. Maar vanwege de Corona-maatregelen is dat nu al 3 weken volledig vanuit huis.

Iedere ochtend begint voor hem met een telefonische vergadering met alle collega’s van zijn afdeling. Hierin wordt het werkpakket voor die dag door gesproken. Het werk wat hij doet bestaat uit het engineren van kasten en verbindingen voor snel internet volledig over glasvezel of ook gedeeltelijk over koperdraad.

Een glasvezel-lade met “gepatchte” glasvezelverbindingen.

Image

Thuis druk aan het werk

Image

Het werk van Nelly als postbode gaat ook gewoon door. Alleen kan zij niet thuiswerken

Image

Sinds de laatste weken is het erg druk met post. Vooral met kaartjes en pakketjes. Ze is blij dat ze kan doorwerken. Dat is ook nog eens goed voor haar conditie. Het is wel stil op straat geworden. Weinig mensen die nog een praatje maken. Haar baas had alle postbodes nog een hart onder de riem gestoken met wat paaseitjes voor iedereen.

Bepakt en bezakt….

Image

Een bemoedigend berichtje voor de postbode wat deze week in de portiek van senioren-appartementen hing.

Image

Niels studeert ICT op MBO-3 niveau aan de Friese Poort aan de Anne Wadmanwei te Leeuwarden.

Vanaf de eerste week dat de school gesloten was, kon hij alle lessen via beeld en audio vanuit huis volgen, vragen stellen en huiswerk maken en inleveren. Zijn studierichting is de enige van deze school waarbij alle lessen gegeven kunnen worden. De praktijklessen van andere studierichtingen zoals bouwkunde, autotechniek kunnen niet doorgaan.

Niels achter zijn game-PC voorzien van alle “toeters en bellen”.

Image

We missen het samenkomen in de kerk en hopen dat we elkaar snel weer kunnen ontmoeten.

Groeten van Peter, Nelly, Niels en onze kat Spokky.

Image