#MyStory - De Deur Leeuwarden
background

Angelique

Terug naar MyStory overzicht

Het verhaal van Angelique

Hallo iedereen. Hopelijk gaat het met iedereen goed. Met mijn gezin en ik gaat het goed. Fijn om de verhalen van een ieder te lezen en te ervaren dat het met sommige van jullie goed gaat. Met enkele kerkgenoten heb ik via de app veel contact. Bij deze een kort verslag van mij hoe ik deze bijzondere periode doorbreng.

Afgelopen 3 weken

Sinds 3 weken werk ik elke dag thuis. Voor deze crisis afhankelijk van mijn agenda werkte ik 2 a 3 dagen per week thuis en soms werk ik de hele week in het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Voor veel mensen zal dit even wennen zijn maar dit is begrijpelijk. Zolang we weten dat; “God heeft altijd iets voor ons, een sleutel voor elk probleem, een licht voor elke schaduw, een opluchting voor elk verdriet en een plan voor elke morgen”.

Elke situatie heeft zijn voor- en nadelen. Het nadeel van deze situatie is dat wij nog meer rekening met elkaar moeten houden in alles wat wij doen door 1,5 meter afstand te houden. Het leven is voor een groot gedeelte niet meer zoals het enkele maanden geleden was. Uit elke moeilijke situatie probeer ik de positieve dingen eruit te halen. De positieve dingen die ik uit deze situatie heb gehaald zijn:

  • Nog meer persoonlijke momenten verdeeld over de dag met God
  • Nog meer quality time voor mijn gezin en mijzelf
  • Momenteel sta ik later op i.p.v. 4 uur s’ nachts en hoef de komende periode niet met openbare vervoer te reizen naar Utrecht voor mijn baan. Dat is echt heerlijk ondanks dat ik al gewend was om zo vroeg op te staan en te moeten reizen voor mijn werk. Als je iets leuk vindt, dan gaat alles vanzelf.
  • Ik sportte 1 a 2 dagen per week. Nu sport ik elke dag. Na het werk ga ik samen met mijn vriendin een uur hardlopen. Mijn terras heb ik weer mooi ingericht om weer lekker buiten te kunnen sporten, met mijn gezin buiten te kunnen eten/BBQ-en en soms effe te mediteren of bijbel te lezen om tot rust te komen.
  • Door vaker in mijn eigen omgeving te zijn, ervaar ik ondanks mijn drukke baan en privé leven minder stress en voel ik minder prikkels van buitenaf.

Image

Mijn ochtenden en avonden zoals altijd beginnen en eindigen met persoonlijke tijd met God. Daarna een ontbijt en dan aan het werk. Naast sporten en dansen is een hobby van mij “uitgebreid koken en bakken”. Als ik tijd voor heb dan bereid ik een 3 gangen menu. Dit doe ik nu vaker. Dan heb je toch het gevoel dat je in een restaurant aan het eten bent terwijl je gezellig thuis bent met je gezin. Mijn gezin vindt dit vaker leuker dan ergens uiteten. De eetkamer wordt wel omgebouwd tot een leuk restaurant. Je merkt wel dat in deze bijzondere tijden hoort een beetje creativiteit ook bij. Je dient het zelf leuker te maken want niemand doet het voor je.

In het weekend begint en eindigt mijn dag zoals altijd met persoonlijke tijd met God. Afhankelijk hoe laat wij opstaan, maak ik een ontbijt/lunch. Dan eten wij samen en kletsen wij gezellig met elkaar over alles en nog wat. Wij proberen zoals voorheen onze dagelijkse vitamientjes naar binnen te halen door vers geperste sinaasappelsap, veel water en gember thee te drinken. Met als doel om een goede weerstand te behouden.

Lunch van 29 maart 2020 na de kerkdienst via livestream van 11:00.

Image

Image

Samen een film kijken, spelletjes spellen en journaal volgen hoort nu vaker bij mij dagelijkse leven. Verder binnen de bank is er een enorme drukte i.v.m. veel bedrijven/ particulieren die door deze situatie in de problemen kunnen komen i.v.m. werkeloosheid waardoor deze groepen bijvoorbeeld hun hypotheek niet kunnen betalen. Samen met de overheid en andere banken in Nederland probeer de Rabobank iets voor deze doelgroepen te betekenen. Als riskmanager (controller) wordt er veel input van ons gevraagd bij het nemen van bepaalde beslissingen terwijl de reguliere werkzaamheden verder ook gewoon doorgaan.

Verder ben ik God dankbaar dat mijn gezin en ik voor zover nog gezond zijn, dat ik een dak boven mijn hoofd heb en eten op tafel. Dat mijn gezin en ik elke dag weer van deze mooie wereld nog mogen genieten ondanks deze bijzondere situatie. Ik stuur veel positieve energie naar jullie toe. Zorg goed voor elkaar en jezelf. Tot snel! God zegent jullie.

Groeten vanuit een zonnige Akkrum,

Angelique.

Image